F'ing besserwisser-mammor

Vet ni vad jag tycker är jävligt irriterande?
(alla mina irriterade hat-inlägg börjar med "vet ni vad jag tycker.." tydligen heheh)
 
När mammor/kvinnor som tror sig vara allvetande gudinnor sända till mänskligheten för att rätta till alla andra mammors fel, sitter och söker fel och klankar ner på just andra mammor!
Säkert finns detta fenomen inom andra grupper än just mammor också men det är ju typ ganska mycket i den kretsen jag rör mig just nu så ser och reagerar då mest på sånt.
 
Vissa människor tycks verkligen inte ha nåt bättre för sig än att sitta o petnoga söka fel i allt folk gör.
Vad har dessa stackars människor blivit utsatta för för att bli så bittra, förstoppade och hatiska mot andra?
 
Har mamman med bebisen sin på sina dagliga aktiviteter? NÄÄ STACKARS BEBIS HUR KAN DU UTSÄTTA DEN FÖR DET!? Har man den att skötas hos trygga personer medan man uträttar ärenden/whatever? NÄÄ STACKARS BEBIS VARFÖR FÅR DEN INT VA MEE!?
 
Är det liksom VERKLIGEN nån fara med bebisen så är det ju bra om nån (fast kanske då anhöriga som kanske vet lite mer om situationen än bloggläsare) lägger sig i, men liksom bloggläsare!?Hur mycket vet man som bloggläsare om tillvaron egentligen!? Faktiskt inte så mycket i de flesta fall!
 
Varför kan folk inte bara sköta sitt eget, vara glada för andra och komma med tips emellanåt när de blir tillfrågade? Är det verkligen så jävla svårt att hålla käft när man inte har nåt snällt eller konstruktivt att bidra med!?
 
Dessa allvetande gudinne-mammor glömmer ofta dessutom bort att alla barn är olika, alla mammor är olika och nåt som funkat för dem o deras barn kanske inte funkar i en annan familj, men varför skulle inte det sättet kunna va lika bra ändå!?
 
Newsflash: DET PÅGÅR INGEN TÄVLING OM VEM SOM ÄR DEN BÄSTA MAMMAN!
Så sköjt eji o skit i aader!
 
#1 - - Lina:

Alla barn och mammor är olika och gör saker olik. Trots detta finns det vissa rekomendationer och regler som är bra att följa för barnets bästa. De e lite dumt att börja försvara någon som bryter mot dessa regler. De jag kan tycka är att de är onödigt att påpeka om saken men tänka och tycka får man. Vet vissa bloggare som har nyfödda barn och festar och härjar som förr eller så lämnar de barnen ensamma och skötas. Det tycker jag inte är okey! eftersom barn behöver mamman så otroligt mycket de första månaderna.

Svar: Tänka o tycka får man precis vad man vill, men tycker just att det är jävligt onödigt av vissa att alltid behöva yttra sina åsikter o påpeka småsaker som egentligen inte har nån skillnad, dvs inte gör nån skada åt barnet, bara för att de kanske inte gjort så själva. Festa varje helg tycker jag inte heller är okej, hoppas ju då som sagt att anhöriga som vet mer om situationen tar tag i saken så det reds upp. Sen om barnet är o skötas ibland hos trygga personer som barnet är van med så beror ju helt på föräldrarna hur de vill göra, det tycker jag inte heller nån utomstående har nåt att säga till om. Vissa kanske har större behov av avlastning än andra o orsaker till sånt kommer sällan så bra fram i bloggar att man som bloggläsare skulle kunna skapa nån ordentlig uppfattning om hur situationen ser ut o varför de isf kanske behöver det.
Elisabeth Sundqvist

#2 - - PS:

Fick en bild framför mig tå du håller inlägget som ett tal....spotti yr bara tå du talar och fräser :D men joo...asiaa skriver du!
Hoppas innerligt att du slipper och föd snart...ja menar solen skiner ju tii ut å ;) pinnistä, pinnistä....

Svar: Heheh jaa ja har ju en tendens att bli lite upp i varv emellanåt.. ;) Ja de hoppas vi å!
Elisabeth Sundqvist

#3 - - heidi:

Jaa, om de e nån som har en massa borden hängandes över sig så e de väl just mammor! Int nog att man ska leva med sina egna otillräcklighetskänslor och att sen behöva fundera om omgivningen dömer ens mödraskap gör ju int saken bättre. Jag tror vi behöver se utanför vårt fyrkantiga "en mamma bör" tänkande å se att "good-enough"-mammaskap är tillräckligt, som att vara lyhörd, närvarande och trygg. Det övriga är detaljer som kan varieras rätt mycket före barnet "tar skada".

Svar: Precis!
Elisabeth Sundqvist

#4 - - anonym:

Vissa mammor har lättare än andra att lämna ifrån sig sitt barn! Jag sku säkert få höra att ja e helt dum i huvu för att ja int ha lämna mitt barn ensam me nån annan å hen är 8 månader.. jag tycker att de e ok att lämna barnet å skötas när hen ändå är i trygga händer!(jag har bara int velat göra de) Å vet att du syftar på janicas inlägg.. å melvin sov ju bara så han visst no int ens om att janica va bort,så knappast gick de nån nöd på hnm! Å han va ju ibtrygga händer!sen så kan ja tycka att de kanske int e lämpligt att lämna barnet å skötas för att fara ut å fira/festa..när babyn e liten.. men de va jag tycker! Inget fel av såna som hör de! som de hela tiden sägs att kom ihåg/vet du hur viktigt de e att babyn är med mamman tillförst å bla bla.. men dom som sägr de sku ju kog åxå kuna tänk liite längre å funder på hur BRA är de sen då att babyn e med sin mamma som e helt slut å int ork ett skit.. hmm.. då e de nog bra att mamman har tagit sig själv lite tid mellan varven.. he vart en massa jamsas igee nu men :)

Svar: Jamen precis! Vissa kanske behöver lite avlastning ibland för att sen orka igen! Tycker det är helt fel av utomstående att då börja döma o lägga sig i nåt som de egentligen int vet nåt om. Var o en med sitt! :)
Elisabeth Sundqvist

#5 - - Sandra:

ALLTSÅ JAAA! O folk som tror dom känner ens eget barn bäst, man ba HALLÅ är du helt blåst eller? Klart man själv vet vad som är bäst för ens barn. Hatar också folk som börjar meningar sådär "Alltså du vet säkert själv bäst men..." Man hör ju hur det ska sluta där...! Hey men lycka till med att föda barn inatt :D

Upp