Hur svårt kan de va?

Man har ju sett på en massa människors insta och bloggar att oooj va gott med chiagröt/pudding! Dessutom är det jättehälsosamt! Jag har under en längre tid tänkt laga det då vi ju faktiskt har chiafrön liggande i skåpet. Det innehåller ju liksom 2 ingredienser och behöver varken kokas, ugnas (yes its a word in this household) eller stekas, bara att låta stå i kylen.
 
Hur svårt kan de va?
 
Jättesvårt, tydligen.
Jag lade 2dl havremjölk i en skål med 2msk chiafrön, rörde om o lät det stå i kylen över natten. Nästa morgon var det fortfarande havremjölk med chiafrön flytande ovanpå. Kollade på påsen att nä, int hade datumet gått ut på fröna heller, det borde nog funka - däremot stod det att det tar 15-60min för dem att svälla. Jovisst.
Slängde bort och nästa kväll försökte jag igen. 1,5dl havremjölk och 2msk chiafrön. Rörde om riktigt ordentligt och lade i kylen. Nästa morgon var det lite svällda chiafrön i botten och havremjölk ovanpå. No e he nu fan. 
Rörde om flera gånger under dan och lät stå ännu en natt. Imorse var det ganska ok konsistens men skulle nog kalla det mer vattnig sörja är pudding/gröt.
 
Ska man verkligen behöva laga frukosten minst 2 dagar på förhand?
 
 Satte kokosflingor och frysta blåbär på, och fick ju en fin bild iallafall.
 
Sen åt jag upp kokosen o blåbären o slängde resten.
 
Vardag | |
#1 - - heidi:

Meir chiafrön! Sku rekommender 3msk minst på ha mängden mjölk. Bland efter 15min å låta stå öve natte. Å ev kan du bland in liti mosa banan å havregryn så var he bäter. Eli så lagar du på yoghurt, så e ju grunden redan liti tjockari ;)

Svar: Heheh okej kanske måst försök me på e nagang igen tå o si om e var betär. :D
Elisabeth Sundqvist

#2 - - Rimmi:

haha!! känner igen mig... lärde just Sara hur man sku få till det och de som e viktigast e att man rör om efter typ 30 min ordentligt så de int e kvar nå klumpar och sen typ låter de stå över natten. 3 msk chia med 2dl mjölk e helt normi mängd... :D

Svar: Heheh okej! Måst no prov igen tå ;)
Elisabeth Sundqvist

Upp